Áquilas

Águilas ligt in het meest zuidelijke puntje van de Costa Cálida op ca 12 km van Pulpi. Het is een voormalige Romeinse vissershaven. In 1579 op een hoge rots tussen het Poniente en Levante strand, is het fort San Juan de las Águilas, gebouwd om de stad te verdedigen tegen indringers. Dit kasteel is in de 18e eeuw herbouwd tijdens het bewind van Felipe II en is voor bezoek toegankelijk. Vanuit de rots waarop het kasteel is gevestigd heb je een prachtig uitzicht over de stad en de haven.

Águilas floreerde in de 19e eeuw als commercieel centrum waar een Britse kolonie zilver, lood en ijzer exploiteerde. Er zijn veel overblijfselen uit deze mijnwerkerstijd zichtbaar gebleven, waaronder de spoorweglijn en de karakteristieke pier van El Hornillo, waar grote zeeschepen konden aanmeren.

De stad heeft een lange promenade langs het strand, waar je kunt wandelen en ontspannen. In het centrum ligt ook het plein “Plaza de España” waar verschillende terrassen zijn. Op het plein staan vier prachtige oude bomen en ook de uit 1790 daterende Neo-klassieke kerk Parroquia de San José is op het plein gevestigd.