Tabernas

In de provincie Almeria ligt nabij Tabernas het laatste stukje (half)woestijn van Europa. Een kurkdroog gebied van ca 280 km², waar het hele jaar door de zon staat en de minste regen valt van heel Europa! Slechts enkele dagen (ca. 3-4) per jaar zijn er hevige regenbuien. De hoge temperaturen tot 48°C hebben geleid tot een spectaculair landschap met indrukwekkende rotspartijen, ravijnen, steile geulen, en kale hellingen met cactussen en vetplanten.

De omgeving heeft een vergelijkbaar uiterlijk als het Amerikaanse wilde westen. Er zijn daar dan ook veel films opgenomen zoals, The Good, the Bad and the Ugly, Once Upon a Time in the West, Indiana Jones, Lawrence of Arabia, Exodus en nog recenter opnames voor Game of Thrones.

Bij Tabernas is ook het attractiepark Oasys Mini Hollywood gevestigd, een leuk en gemoedelijk familiepark. Het bestaat uit een westerndeel met cowboy- en cancanshow, een zwembad en een dierentuin. Hierdoor is een bezoek een volwaardig en veelzijdig daguitje voor alle leeftijden. De dierentuin kan te voet worden bezocht of met een treintje. Ook wordt er meerdere keren per dag een exotische vogelshow gehouden.

Attractiepark Oasys Mini Hollywood