Estudio Eolo Cerámica

In het centrum van Águilas bevindt zich aan de Calle Molino 16 het atelier van Marisa Peaguda, genaamd Estudio Eolo Cerámica (www.eoloceramica.com). Het atelier is gevestigd op haar huisadres (achterkant van de woning). Op sommige dagen is de deur gesloten en is het nodig om op de deur te kloppen. Marisa zal je ondanks dat wel heel hartelijk ontvangen en kan enthousiast vertellen over haar prachtige kunstwerken en hoe dat gemaakt wordt.

Marisa Peaguda, begon haar activiteiten in 1992. Ze is opgeleid aan de School of Arts & Crafts, ze heeft een diploma in Art (kunst) en ze is een Artisan Master (vertaling: meester in ambacht).

Ze heeft enkele prijzen op het gebied van keramiek en de “Mercurioprijs” van de Kamer van Koophandel van Murcia ontvangen. Eolo Cerámics is ook geselecteerd voor verschillende projecten om samen te werken met onder meer het Promotie-instituut en de Spaanse Stichting voor Kunsten en Ambachten.

De kunstwerken bestaan onder andere uit potten, beelden en mozaïeken. In meerdere plaatsen in de omgeving staan grotere werken van haar op openbare locaties, zoals op pleinen, parken en rotondes.

Marisa onderscheidt zich door haar ambachtelijke zorg waarmee elk van haar stukken is gemaakt. En door haar kleurrijke geglazuurde aardewerk dat haar eigen persoonlijke stijl van dialoog tussen het werk en haar auteur kenmerkt.

In verschillende winkels in de omgeving worden werken van Marisa te koop aangeboden. Echter is het ook mogelijk om rechtstreeks in het atelier werken van haar te kopen.

Een bezoek aan Eolo Cerámica is daarom zeker de moeite waard!