Cartagena

Cartagena is de belangrijkste handels- en oorlogshaven van Spanje en ligt aan een diepe zee-inham van de Middellandse Zee. Hierdoor is de haven uitstekend geschikt als ligplaats voor grotere cruise- en marineschepen. Het is met 215.418 inwoners ook een van de grotere steden van de regio Murcia.

De stad dateert van 221 voor Christus en kent een rijke Romeinse geschiedenis. Een bezienswaardigheid is het Teatro Romano, één van de grootste Amfitheaters van het Romeinse rijk. Het bood destijds plaats aan 11.000 toeschouwers. Dit theater is voor bezoek toegankelijk (maandags gesloten).

Cartagena ligt op 93 kilometer van Mar de Pulpí (via de tolweg ca. 1 uur rijden). Behalve via de tolweg, kan er ook voor gekozen worden om een lokale route via de kustwegen te rijden (langs Águilas). Deze weg gaat door een ongerept (natuur)gebied met een prachtig uitzicht.

De stad en het centrum zijn cultureel erfgoed. De prachtige woningen in de binnenstad herinneren aan een rijke geschiedenis. De haven ligt direct aan het stadscentrum, zodat een bezoek aan zowel de haven als aan de binnenstad, lopend kan worden afgelegd. Calle Mayor is de grote winkelstaat van Cartagena, met tal van winkels en terrassen. De straat begint vanaf de haven bij het indrukwekkende stadhuis (Palacio Consistorial). Het stadhuis is voor € 1,00 euro te bezichtigen.

De stad herbergt ook meerdere musea en zowel in de haven als in de binnenstad zijn vele bars en restaurants te vinden. Tevens staan er zowel in de haven als in de stad tal van kunstwerken.

Buiten de stad zijn ook nog verschillende bezienswaardigheden. Op 30 kilometer van de stad, op een kleine landtong van het natuurpark Cabo Tiñosa tussen Cartagena en Mazarrón, bevindt zich het oude fort Bateria de Castillitos (30 km), dat werd gebouwd tussen 1933 en 1936. Je kunt dit fort bezoeken, waar je nog twee enorme kanonnen (met een bereik van 35 kilometer) uit deze periode zult aantreffen, alsmede een mooi uitzicht over de omgeving.

De fabriek van het bekendste drankje uit Cartagena, Licor 43, ligt enkele kilometers buiten het centrum van Cartagena. Het is mogelijk de fabriek te bezoeken, waarbij een twee uur durende rondleiding van de ‘Experiencia Licor 43’ kan worden gevolgd en je uiteraard het beroemde likeurtje kunt proeven. De fabriek ligt een paar kilometer buiten het centrum. Dagelijks geopend van 9:00 – 18:00 uur.