San Juan de los Terreros.

San Juan De Los Terreros is een dorpje in de Spaanse provincie Almeria aan de gelijknamige costa. Het maakt onderdeel uit van de gemeente Pulpí, een plaats die uit 6 dorpskernen bestaat en waarvan San Juan de los Terreros er één van is. Het dorpje ligt aan een natuurlijke baai, met gezellige stranden waar je rustig kunt zwemmen. Er zijn winkels, restaurants en cafeetjes om aan alle comfort te voldoen, maar het dorp ademt toch nog altijd een typisch Spaanse sfeer uit. De plaatselijke overheid deed de laatste jaren veel inspanningen om het dorp nog aantrekkelijker te maken, wat onder andere resulteerde in een prachtige promenade.

In San Juan de los Terreros is op een hoge rots ook een kasteel uit de 16e eeuw gevestigd die voor bezoek toegankelijk is. Het is gebouwd als kustfort en ligt bovenop een landtong 150 meter boven de kust. Vanaf het kasteel kun je kijken naar Cabo Cope en de badplaats Carboneras.

Het dorp is omgeven door een prachtige kustlijn en een achtergrond van ruige bergen, die de skyline perfect omlijsten bij zonsondergang. Degenen die de toppen beklimmen, worden beloond met een werkelijk prachtig uitzicht op de Costa Almeriá.

Net buiten de zee liggen de twee eilanden Isla Negra en Isla de Terreros, beide eilandjes zijn beschermd.