Mojacár

Mojacár ligt op ruim 60 kilometer ten zuiden van Pulpi, aan het einde van Sierra Cabrera, in het oosten van de provincie Almería. In 2003 werd Mojacár uitgeroepen tot één van Spanje‘s mooiste dorpen. Het is gelegen op de top van een heuvel op zo’n 170 meter boven zeeniveau.

De naam Mojacár is afgeleid van Monxacar dat “Heilige berg” betekent. Ook de kustweg vanuit Pulpí naar Mojacár is de moeite waard. Deze weg wordt door veel wielrenners gebruikt om te trainen en voor wedstrijden.

Dit bijzondere stadje is onderverdeeld in twee gebieden: Mojacár Pueblo (het dorp) en het prachtige Mojacár Playa, met daarin de stranden van Mojacér die behoren tot de mooiste van heel Almeriá. Deze maagdelijke en toeristische stranden beslaan een gebied van zo’n 17 km en maken bovendien ook nog eens deel uit van het Natuurpark van Cabo de Gata.

De Indalo

Op een dag vond men in de Cueva de los Letreros, een grot in het nabijgelegen dorp Vélez-Blanco, een afbeelding van een gestileerde man met een boog over zijn hoofd. Zijn naam luidde Indalo, dat staat voor krachtige en beschermende god. Je ziet dit symbool vandaag de dag overal terugkomen in Almeria. Het staat voor geluk en wordt door inwoners van Almeria vaak voor de ingang van de woning afgebeeld om boze geesten buiten de deur te houden.

De Indalo
De Indalo